רופאים מומחים לפיברומיאלגיה מזהירים: "טרמדול הורג יותר אנשים מאשר כל סם אחר"
רופאים מומחים לפיברומיאלגיה מזהירים:"טרמדול הורג יותר אנשים מאשר כל סם אחר"
תרגום מאנגלית – שני ברשישת
מאות אלפי אנשים נוטלים כל יום טרמדול (נמכרת בישראל בשם טרמדקס) תרופת מרשם משככת כאבים שהורגת יותר אנשים מכל תרופה/סם אחר, כולל הירואין וקוקאין. משכך הכאבים עצמו אינו גורם לנזק אם נוטלים אותו בצורה נכונה, אבל הוא הופך להיות מסוכן ביותר כשנוטלים במקביל אליו תרופות נוספות או בשילוב עם שתיית אלכוהול. שנה שעברה נרשמו לא פחות מ- 33 מקרי מוות בצפון אירלנד הקשורים לטרמדול, ביניהם נערה בת 16 וגמלאי בן 70. תרופה זו ממשפחת האופיואידים משמשת לטיפול בכאב בינוני או חמור ויש לקחתה עם מרשם בלבד.
בשנת 2014 טרמדול הוכנסה לפקודת הסמים המסוכנים/לא חוקיים בבריטניה ומסווגת תחת קטגוריה C - סם אופיואידי שאסור למכור ללא מרשם. הבעיה היא שאנשים רבים כבר מכורים לטרמדול ופונים לשוק השחור כדי להשיג את התרופה – למשל משום שסיימו את תקופת הטיפול בתרופה ואינם יכולים לקבל עוד מרשמים או כיוון שהרופא רשם להם תרופה אחרת. "אינני חושב שאנשים מבינים את הסיכון הפוטנציאלי בנטילת טרמדול ללא השגחה רפואית, משום שזו תרופה שהרפואה כל כך מרבה להשתמש בה ולרשום אותה כיום", מסביר פרופסור ג'ק קריין, פתולוג ממדינת צפון אירלנד. קריין עומד על כך שהסיווג של התרופה יעודכן שנית, הפעם מרמה "C" לרמה "A" שהיא החמורה ביותר.
התנהלות עם כאב: סבילות והתמכרות תרופות מסוימות המשמשות להקלה בכאב יכולות להיות ממכרות. התמכרות שונה מתלות פיזית או מסבילות.
במקרה של תלות פיזית, תסמיני גמילה מופיעים ברגע שמפסיקים לקחת את התרופה בפתאומיות. סבילות מתרחשת כאשר המינון הראשוני של החומר נעשה פחות יעיל עם הזמן. התמכרות היא תגובה פסיכולוגית והתנהגותית שחלק מהאנשים מפתחים בעקבות השימוש במשככי כאבים נרקוטיים. אנשים שנוטלים תרופות אופיואידיות במשך תקופות ארוכות עלולים לפתח סבילות ותלות פיזית, אך אין זה בהכרח אומר שהם מכורים. באופן כללי, התמכרות מתפתחת רק אצל אחוז קטן מהאנשים שמשתמשים בנרקוטיקה בפיקוח רפואי הולם. משככי כאבים אופיואידים שההשפעות שלהם דומות לאלה של אופיום או מורפיום,יכולים להיות ממכרים ביותר והמנגנון בו הם עובדים הוא להיקשר לקולטנים במוח שמעבירים את תחושת הכאב – וכך הם בעצם חוסמים אותם ומונעים מאיתנו להרגיש כאב.
אסור להשתמש באופיואידים יותר מ 4-3 חודשים, אלא אם זה תחת הוראה ישירה מהרופא שלכם ותחת טיפולו. כמה שמות נוספים של תרופות אופיואידיות (חלקן נקראות אופיאטים): *קודאין * פנטניל * אוקסיקודון/אוקסיקונטין/טרגין * מורפיום * פטידין * הידרוקודון * פרקוסט* זלדיאר (מכיל טרמדול).
Great blogg I enjoyed reading